nieuws

Nieuwe zaak voor Paul van Waarden

Restaurant 8999

Paul van Waarden en Cees van Beurden nemen een bestaand horecabedrijf aan de Dorpsstraat in Oisterwijk over. ‘Een groot pand met vier concepten waarvan nu alleen De Dorpsherberg in bedrijf is. Wij starten er in juli met Seasons, foodsharing en wijnbar.’

Nieuwe zaak voor Paul van Waarden

De Dorpsherberg zelf blijft bestaan en is het eerste jaar nog verantwoordelijkheid van de huidige eigenaar Leo van Schayik. ‘Dat is een goedlopend concept waar we wel wat kleine aanpassingen willen doen, maar geen ingrijpende wijzigingen.’

Voormalig sterchef Paul van Waarden had drie eigen restaurants waarvan er begin 2013 twee failliet gingen. ‘Te weinig gasten, te veel kosten’, verklaarde hij destijds openhartig voor de camera van Misset Horeca.’ Nu zegt hij over zijn zakelijk verleden: ‘Dat is afgerond.’

De laatste twee jaar verrichte Van Waarden advieswerk en gaf hij les op de Horeca Academie in Den Haag. ‘Daar moet ik helaas mee stoppen, dat zal niet te combineren zijn met de nieuwe zaak,’ zegt hij tegen Misset Horeca.

Oisterwijk is niet de regio van Paul van Waarden, wel die van Cees van Beurden. Van Beurden was tot 2011 ruim 15 jaar eigenaar van Restaurant Het Kabinet in Vught. In hun nieuwe bedrijf starten ze half juli met Seasons.

Seasons Oisterwijk

‘De locatie die we overnemen bestaat uit vier horecabedrijven waarvan nu alleen De Dorpsherberg in bedrijf is. Capri, De Lobby en Maik zijn niet meer in bedrijf. De ruimte van De Lobby wordt Seasons. Een restaurant waar we aan foodsharing gaan doen gecombineerd met een wijnbar. Vier keer per jaar een nieuw menu en een nieuwe wijnkaart en ook elk seizoen zal de zaak er anders uitzien. Het bedrijf De Resolutie in Rijswijk helpt ons hierbij. Ze komen met geweldige ideeën. Tafels en stoelen zullen blijven staan, maar de rest gaat er elk seizoen compleet anders uitzien.’

‘De ruimte boven Seasons stellen we open voor partijen, diners en vergaderingen. In totaal gaat het denk ik om ruim 600 vierkante meter. Plus een terras met 80 zitplaatsen.’

Geen sterambities

Over het niveau van de keuken van Seasons is Van Waarden duidelijk ‘absoluut geen sterambities. Dat was ook nooit mijn doel, ook niet in Rijswijk. Wel kwaliteit.’ De kaart zelf is nog niet bekend. ‘Er zitten duizend ideetjes in mijn hoofd, maar een concreet menu is er nog niet. Ook geen prijzen, maar dat komt goed.’

 

Reageer op dit artikel