nieuws

‘Ontevreden restaurantbezoekers eten gratis’

Restaurant 1548

De makers van de app Pimmr, een app die restaurantvoorkeuren voorspelt, zijn zo zeker van hun zaak dat ze de rekening betalen als een groep gasten niet tevreden is. Altijd? Nee. Alleen in het weekend van 24, 25 en 26 juni in Amsterdam tijdens Surprise Dining.

‘Ontevreden restaurantbezoekers eten gratis’

Pimmr, de app die recentelijk  €825.000 ophaalde in een investeringsronde, is op dit moment in staat persoonlijke voorkeuren voor restaurants te voorspellen voor individuen.

Mensen gaan echter zelden alleen uit eten en de restaurantkeuze voor een groep is veel complexer. Dit bracht Paul Bongers, de oprichter van Pimmr, ertoe een groepsservice aan de app toe te voegen.

‘Met Pimmr geven we mensen de mogelijkheid om met hun vrienden nieuwe restaurants te ontdekken, dingen die ze leuk vinden maar zonder Pimmr moeilijker waren tegengekomen. De gegevens van de groep worden gecombineerd en daarmee leren we wat de groep leuk en lekker vindt. Op basis van deze gegevens wordt er een passend restaurant geselecteerd’, aldus Bongers.

Tijdens het weekend van Surprise Dining zal deze groepsservice als beta-versie gelanceerd worden. Het bedrijf is zo zeker van de nauwkeurigheid van hun nieuwe service, dat als de voorspelling tijdens Surprise Dining niet in de smaak valt, de gehele groep zijn geld terug krijgt.

Verrassingsrestaurant

Hoewel de unieke functionaliteit nog niet is geïntegreerd in de app, is het tijdens het weekend van Surprise Dining toch al wel mogelijk deze te gebruiken.

Voorafgaand aan de avond dient elke deelnemer, na reserveringeen aantal vragen te beantwoorden en aan te geven met wie hij of zij gaat eten. Naar aanleiding van deze informatie selecteert Pimmr in het geheim een restaurant dat bij de groep past. De deelnemers zullen thuis in Amsterdam met de deeltaxi Abel worden opgehaald en uiteraard ook weer worden thuisgebracht.

Na Surprise Dining zullen de functionaliteiten in de huidge app worden uitgebreid met de groepsfunctie en is Pimmr in staat om voor elke groep gebruikers een perfect restaurant te selecteren.

In de toekomst moet het zelfs mogelijk zijn om niet alleen passende restaurants maar ook evenementen en activiteiten te selecteren.

Reageer op dit artikel