nieuws

Peter Lute: nieuwe naam, kaart en prijzen

Restaurant 5839

Chef-kok Peter Lute van Lute restaurant in Amstelveen – ook bekend van Masterchef op tv – sluit het restaurant op 17 juli. Hij heropent op dezelfde locatie half augustus De Kruidfabriek. Een restaurant met 50 couverts meer dan Lute restaurant, een andere sfeer en een andere kaart.

Peter Lute: nieuwe naam, kaart en prijzen

Peter Lute geeft als reden aan Misset Horeca op dat hij het tijd vindt voor verandering. ‘We draaien nu 14 jaar op deze locatie. Het gaat goed en ik kan zeker nog tien jaar zo door. Maar ik wil blijven innoveren en pionieren.’

‘Het interieur wordt iets lichter, we gaan gebruik maken van natuurlijke materialen. Maar bijvoorbeeld de wijnwand blijft. En ook de wanden van polyester en de plafonds met lampjes erin blijven. Al maken we van de gloeilampen wel ledverlichting. Daarnaast gaat het linnen van tafel en komen er massief eikenhouten tafels. Gasten kunnen straks overal in de ruimte eten. Er komen lange banken, ronde banken en ook aan de bar eten kan.’

Door de extra zitplaatsen – 50 stuks wat het totaal brengt op 130 – kan Lute zijn restaurant efficiënter organiseren. ‘We worden toegankelijker door een lagere prijs die we in de Kruidfabriek kunnen bieden aan onze gasten. Onbewust heb ik toch het imago van een sterrenrestaurant.’

LOGO-Kruidfabriek-DEF-RGB150

Lute gaat onder meer werken met een verrassingsmenu van 12 euro per gang. ‘Maar gasten kunnen ook alleen een klein hapje komen eten. Een salade bijvoorbeeld. Wel heel mooi gepresenteerd.’ Met de koerswijziging wil Peter Lute (47) ook het lokale publiek meer aanspreken. ‘Zij komen nu wel, maar vooral als ze iets te vieren hebben.’ De Kruidfabriek opent 15 augustus en is open van ‘s ochtends 9 tot ‘s avonds laat. ‘De naam zegt het al: kruiden en specerijen krijgen een belangrijke rol. Zij zorgen voor diepte in de gerechten.’

Lute wil niet zeggen welk bedrag hij investeert in de renovatie. ‘Dat vind ik onbelangrijk. Het grootste bedrag hebben we een aantal jaren geleden al opgehoest toen we het vastgoed in Amstelveen hebben gekocht.’ De totale locatie – wonen en werken – beslaat 4000 vierkante meter.

LUTE label

Peter en Marieke Lute hebben naast het restaurant in Amstelveen ook een locatie voor catering en events, Explore, in Muiden. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de vip-catering van de Ziggo Dome. Voormalig Bib Gourmand Restaurant Lute Rootz in Limmen is omgevormd tot Bij Lotje, een bbq-bistro. ‘Deze locatie is van mijn ouders, zij hadden hier altijd hun café-bedrijf, het pand is nog steeds in de familie en wij beheren het.’

De koerswijziging in Amstelveen/Ouderkerk is voor Lute  het startsein om onder zijn ‘label’ nieuwe initiatieven te ontplooien.

Reageer op dit artikel