nieuws

Restaurant maakt ongezonde voeding duurder

Restaurant 2400

Een nieuwe restaurant in België maakt voeding die suikers en vetten bevat duurder dan gezonde voeding. Het restaurant, met de naam Edivero, is 1 juni geopend en berekent een toeslag aan haar gasten die minder gezonde gerechten bestellen.  

Restaurant maakt ongezonde voeding duurder

Wie bijvoorbeeld suiker bij de koffie wil in plaats van zoetstof, zal daar extra voor moeten betalen (0,50). Het restaurant werkt bijna alleen met natuurlijke, biologische ingrediënten. Maken gasten een andere keuze, dan krijgen ze te maken met een vet- en suiker tax.

Een cola zero staat bijvoorbeeld voor 2 euro op het menu, een reguliere cola, fanta of sprite kost 2,50.

Enkele voorbeelden op de menukaart zijn havermoutpannenkoeken met tagacao, panini’s met glutenvrij brood of wokgerechten die bereid worden in kokosolie.

Steak van de week met cocotte van champignons, tomaat, worteltjes & verse kruiden (€24.50), varkenshaasje met seizoensgroentjes (€22.00), zalmfilet op een bedje van zeekraal (€19.50). Er staan diverse vegetarische, veganistische of glutenvrije producten op het menu.        

De gerechten van Edivero zijn bereid met een minimum aan suikers en vetten. Toch zijn er ook traditionele gerechten verkrijgbaar die wel suiker en vetten bevatten. Deze komen met toeslag op de rekening.

Het restaurant is gevestigd in Flanders Bike Valley, een trainings- en testcentrum voor wielrenners. De keuken richt zich op topsporters en andere aanhangers van uitgebalanceerde voeding.

De initiatiefnemers zijn Edith Snoekx (CEO) en Veronique De Locht (chef-kok), twee vriendinnen die het concept van Edivero hebben ontwikkeld en gaan toepassen.’Het is de kunst om ‘gezond en lekker’ perfect te mixen’, zeggen de eigenaren.

Reageer op dit artikel