nieuws

Richard Ekkebus** over World’s 50 Best Restaurants en nieuwe zaak in 2017

Restaurant 2958

Richard Ekkebus opent eind 2017 een nieuw restaurant. Na Hong Kong en Shanghai gaat in het vierde kwartaal van 2017 zijn derde zaak open, evenals zijn andere twee restaurants opnieuw in een Mandarin Oriental Hotel. ‘Het wordt een beetje vergelijkbaar concept als Fifty 8 Grill in Shanghai. Geen fine dining zoals Amber, maar een ambachtelijke zaak met de nadruk op zeevruchten.’ Ekkebus vertelt het nieuws in New York aan Misset Horeca waar hij tevens vooruitblikt op de bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurants.

Richard Ekkebus** over World’s 50 Best Restaurants en nieuwe zaak in 2017

De nieuwe Fifty 8 Grill in Peking, opent in het vierde kwart van 2017 haar deuren, vertelt Ekkebus. ‘Het wordt een soortgelijk concept als de Fifty 8 Grill in Shanghai, maar dan meer de nadruk op zeevruchten. Dus, waar je in Shanghai binnenkomt en de bakkerij centraal staat, komt je in Peking binnen via een Oesterbar, waarna je het restaurant binnenkomt.’

World’s 50 Best Restaurants

Richard Ekkebus heeft de afgelopen vier dagen gekookt in de Mandarin Oriental in New York. Vooruitblikkend op de bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurants, maandagavond, zegt de chef nergens rekening mee te houden, en vooral blij te zijn er al bij te zijn. ‘Het feit dat je bij zo’n club hoort en dat je al zeven jaar bij die beste 50 staat, dat is een enorme eer.’ Afgelopen februari werd Ekkebus’ Amber 4e op de lijst Asia Best 50 Restaurants, maar dat zegt niks voor de wereldwijde lijst, aldus de chef. ‘Nee, twee jaar geleden stond ik in Azië op plek 6 en op de wereldlijst 24. Het is niet zo dat je als je nummer één in Azië bent, je ook het hoogst genoteerde Aziatische land op de wereldlijst bent.’ Of hij zenuwachtig is voor de bekendmaking? ‘Nee, dat niet. Het enige waar straks de handen een beetje van gaan zweten is als ze van 50 naar 1 aftellen en je bent nog steeds niet genoemd. Maar verder: als je kijkt wat er nu al een toprestaurants tussen 50 en 100 staan, is het een enorme eer dat Amber daar zelfs boven staat.’

In de nieuwe Misset Horeca een uitgebreid interview met Richard Ekkebus over zijn wereld, Hong Kong, Zeeuwse chefs, de Nederlandse mentaliteit en waarom hij niet meer naar Nederland zal terugkeren.

Reageer op dit artikel