nieuws

Schade door hoosbuien partycentrum Geldrop

Restaurant 1182

Op veel plaatsen in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg hebben hoosbuien woensdagavond wateroverlast veroorzaakt. In het Brabantse Geldrop liep de kelder van partycentrum Cocody, opmerkelijk genoeg gelegen aan de Zwembadweg, vol met water.

Schade door hoosbuien partycentrum Geldrop

‘Alle voorraden; eten, drinken, tafels, stoelen en kussens, liggen daar opgeslagen’, vertelt eigenaar Giel van Roij. ‘Ik ga de schade dadelijk opnemen en contact opnemen met de verzekering.’

Gemeente

Het is niet de eerste keer dat het partycentrum kampt met waterschade. ‘Het riool kan de zware regenval niet aan.’ Van Roij zegt hiervoor bij de gemeente aan de bel te gaan trekken.

Naast de wateroverlast in Geldrop, kwamen in Asten, Someren, Deurne en Maarheeze ook straten en kelders onder water te staan. In een strook tussen Asten en Venray viel in korte tijd 70 tot 80 millimeter regen, meer dan normaal in heel juni wordt gemeten, aldus weerbureau Weeronline. De buien gaan in sommige gevallen gepaard met onweer en hagel.

Wateroverlast

De politie in Eindhoven liet weten het enorm druk te hebben met meldingen van wateroverlast. Ze riep mensen op om niet onnodig met auto’s door ondergelopen straten te rijden.

Het KNMI heeft voor het zuidoosten code geel afgekondigd. Bij onze zuiderburen geldt code oranje voor gevaarlijk weer. Veel plaatsen in België kampen ook met wateroverlast door zware buien.

Reageer op dit artikel