nieuws

Sergio Herman’s Frites Atelier ook in Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Restaurant 5838

Naast Den Haag, krijgen ook Amsterdam, Utrecht en Arnhem een Frites Atelier, het nieuwe concept van Sergio Herman en zijn compagnons. Den Haag opent in juni, de rest later dit jaar. Amsterdam wordt in ieder geval de flag ship store.

Sergio Herman’s Frites Atelier ook in Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Topkok Sergio Herman kondigde in april  van dit jaar al aan te beginnen met zijn Frites Atelier, in samenwerking met Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. Met frites van Zeeuwse aardappelrassen wil hij ‘een eenvoudig product in een warme, inspirerende omgeving neerzetten.’ Het filiaal in Arnhem, komt in de binnenstad, op de hoek van de Vijzelstraat en de Bakkerstraat, meldt de Gelderlander. Waar de zaken in Amsterdam en Utrecht komen is nog niet bekend.

Frites, toppings en sauzen

Een portie frites van 250 gram kost 3,50 tot 6 euro, afhankelijk van gekozen saus en andere topping. Een groentegerecht zal te verkrijgen zijn voor 5 tot 7.50 euro. Vooralsnog komen er geen snacks zoals kroketten op het menu. ‘Eerst maar eens goede frites bakken. Als dat staat, kijken we weer verder.’

Piet Boon en Kamagurka

Er zijn naast Sergio Herman meer grote namen verbonden aan de nieuwe frites-zaken: Piet Boon ontwerpt de interieurs, er komen in brons gegoten fornuizen van Frederik Molenschot en de medewerkers krijgen kleding aan van Robine Lempers van Fashion for Companies. Kamagurka tekent de cartoons voor op de servetten.

Reageer op dit artikel