nieuws

Topchefs kiezen Tokio als meest culinaire stad

Restaurant 1638

Wat is ‘de lekkerste stad’ van de wereld? Supertickets.nl vroeg het 100 Nederlandse ster(ren)chefs. Volgens deze Michelinchefs is Tokio de meest culinaire stad van de wereld.

Topchefs kiezen Tokio als meest culinaire stad

Niet alleen vanwege de versmarkten en toko’s, je vindt er ook de meeste driesterrenrestaurants. Daarnaast is de Aziatische keuken inspirerend voor de Nederlandse chef-koks, omdat er veel te ontdekken valt in de manier waarop ingrediënten worden verwerkt en gebruikt in gerechten.

Vers eten zonder poespas

‘In Azië realiseer je dat er eigenlijk maar weinig op kan tegen lekker simpel en vers eten zonder poespas’, zegt Niven Kunz. ‘Ik kom er dan ook graag met mijn vriendin.’ De 34-jarige chef van Restaurant Niven in Rijswijk heeft al tien jaar een Michelin-ster en werd dit jaar met zijn restaurant voor de tweede keer op een rij gekozen tot het beste groente-restaurant van Nederland.

‘New York biedt ook alles’

De stad die Tokio op culinair gebied op de voet volgt, is New York. Kunz: ‘New York is echt een van de food-capitols van de wereld. Je hebt er werkelijk alles, van sterrenrestaurants tot super trendy streetfood.’
Opvallend in de lijst is dat steden als San Sebastian, Chicago en Hongkong ook erg hoge ogen gooien als het om inspirerende steden gaat.

 

San Sebastian voor een culinair weekend

Surprisetickets.nl vroeg de chefs ook naar hun tip voor een top culinair weekend. Een groot deel van de chefs raadt de Spaanse stad San Sebastian aan. Het is een walhalla van twee- en driesterren restaurants.

‘Met Parijs zijn we een beetje klaar’

Hoewel de Franse keuken garant staat voor goed en heerlijk eten, zijn de respondenten met Parijs als culinaire stad wel een beetje klaar. Bijna de helft van de chefs vindt deze stad overgewaardeerd. Het is allemaal erg klassiek, het heeft weinig extra’s.

Veel kopieerwerk, weinig eigen karakter

Het is ook opvallend dat een aantal chefs Kopenhagen niet echt meer zien zitten. De stad is zich op culinair gebied nog aan het ontwikkelen, maar wordt toch als teleurstellend ervaren. De chefs vinden dat er veel kopieerwerk is, weinig eigen karakter. Er is één heel goed restaurant, dat de verwachtingen daardoor erg hoog heeft gelegd. Misschien wel te hoog.

Lees hier welke restaurants meededen aan het onderzoek.

Reageer op dit artikel