nieuws

World’s 50 Best Restaurants 2016: Sergio Herman schiet lijst binnen

Restaurant 7579

The Jane in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril schiet de lijst van World’s 50 Best Restaurants binnen. Dinsdag 7 juni werd deel 1 van de lijst bekendgemaakt, de nummers 51 tot en met 100. En voor het eerst staat The Jane daarin, en direct als hoogste nieuwe binnenkomer op plek 54. De Librije in Zwolle stond vorig jaar op 71 en wordt dit jaar niet genoemd bij de nummers 51 tot en met 100. Wat twee dingen kan betekenen…Navraag bij Jonnie Boer leert alleen dat de chef-kok zich hult in stilzwijgen.

World’s 50 Best Restaurants 2016: Sergio Herman schiet lijst binnen

De World’s 50 Best Restaurants maakt maandag 13 juni haar top-50 bekend. Maar de afgelopen weken maakt de lijst al een aantal categorieprijzen bekend. Zo werd onthuld dat Dominique Crenn maandag 13 juni de prijs van Best Female Chef in ontvangst mag nemen. Maar evenals vorig jaar wordt in de week voorafgaand aan de bekendmaking ook de nummers 51 tot en met 100 bekendgemaakt.

Drie Belgische restaurants

In die groep komt The Jane in Antwerpen dus binnen op plek 54. Van de 15 nieuwkomers in dit deel van de lijst is  het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril de hoogste nieuwe binnenkomer. Naast The Jane staan er nog twee Belgische restaurants in de lijst: Hof van Cleve uit Kruishoutem staat op 53 en Hertog Jan in Brugge staat op plek 73.

Waar is De Librije?

In de nummers 51 tot en met 100 staan geen Nederlandse chefs of restaurants. Vorig jaar stonden daar nog Margot Janse met haar Zuid-Afrikaanse The Tasting Room op 88 en De Librije van Jonnie Boer op 71. Dit jaar staan beide restaurants echter niet bij de nummers 51 tot en met 100. Wat zou inhouden dat ze óf uit de lijst verdwijnen of maandag 13 juni bij de top-50 zitten.

Alles wijst op topnotering

Gevraagd naar een reactie hult Jonnie Boer zich in stilzwijgen: ‘Ik kan er helaas niks over zeggen’,  houdt de driesterrenchef zich op de vlakte. Als we het willen weten, zullen we tot maandag moeten wachten. Gezien de status van De Librije en de 29e plek in 2014 wijst alles er echter op dat Nederland’s bekendste driesterrenrestaurant dit jaar terugkeert in de mondiale top.

Misset Horeca bij de uitreiking in NY

De bekendmaking van de World’s 50 Best Restaurant vindt maandag 13 juni voor het eerst plaats in New York, plaats van handeling is Cipriani’s op Wall Street. Misset Horeca is daar bij en zal dus ter plekke verslag doen en antwoord geven op vragen als: zit De Librije in de top-50? Hoe hoog eindigt Richard Ekkebus met zijn Amber in Hong Kong vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandse chef op 38? En het Duitse enfant terrible Tim Raue, vorig jaar nog 52, dit jaar niet bij de nummers 51 t/m 100. En voormalig Best Female Chef Elena Arzak? Lukt het Massimo Bottura om na 5 jaar in de top-5 eindelijk de nummer 1-positie te pakken?

Volg het allemaal live via MissetHoreca.nl en het twitteraccount @MissetHoreca.

Reageer op dit artikel