nieuws

Groothandel La Venta viert Spaanse keuken

Restaurant 1599

La Venta, groothandel in Spaanse producten voor de horeca, viert de Spaanse keuken met een ‘feria’ (kermis) waar veel van de leveranciers uit Spanje vertegenwoordigd zijn en hun producten laten proeven als pincho of tapa.

Groothandel La Venta viert Spaanse keuken

Van een klein eenmanszaakje groeide La Venta uit tot de grootste distributeur van Spaanse levensmiddelen in Nederland.

Eigenaar José Pozuelo begon in 2003 met de Amsterdamse groothandel. De Spanjaard runde een restaurantje, maar vond dat het aanbod aan Spaanse producten in de Nederlandse groothandels klein en weinig authentiek was.

Daarop besloot Pozuelo zijn producten regelrecht bij ambachtelijke boeren en kleinschalige leveranciers in Spanje af te nemen, waardoor hij biologische en bijzondere Spaanse producten kon verwerken in zijn keuken.

De vraag naar de streekproducten onder Pozuelo’s horecacollega’s groeide en zo ontstond groothandel La Venta. De distributeur levert inmiddels aan 80 procent van de Spaans-georiënteerde horecagelegenheden in Nederland.

Om kennis te maken met het assortiment van wijnen, bieren, kazen en hammen organiseert La Venta in de eigen groothandel op maandag 11 juli een ‘feria’.

Tijdens deze typisch Spaanse ‘kermis’ komen horecaondernemers en hun leveranciers samen om het Spaans georiënteerd culinair erfgoed in Nederland te verfijnen. Bij verschillende marktkraampjes van La Venta’s leveranciers kunt u producten proeven in de vorm van een tapa of pincho.

Ook vind de wedstrijd ‘Wie maakt de lekkerste tapas?’ plaats, waarin chefs en leveranciers samenwerken om een perfecte tapa of pincho te creëren.

Reageer op dit artikel