nieuws

Jef Schuur geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Restaurant 1432

Jef Schuur van Hotel & Restaurant Bij Jef* in Den Hoorn, Texel is maandag 4 juli geïnaugureerd als SVH Meesterkok.

Jef Schuur geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Het derde koppel in Nederland met een restaurant en beiden een SVH Meestertitel is daarmee officieel een feit. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, vaste gasten en SVH Meesters ontving Jef het Meesterlint en het Meesterdiploma.

Twee titels

Jefs partner, gastvrouw Nadine Mögling, behaalde in 2014 haar titel SVH Meestergastheer. Samen runnen ze Bij Jef, een hotel-restaurant met een Michelinster en acht hotelsuites. De andere twee koppels met twee titels zijn SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Wijnmeester en SVH Meestergastheer Thérèse Boer van Restaurant De Librije*** in Zwolle en SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools van Restaurant Da Vinci** in Maasbracht.

Belangrijkste leermeester

Voordat Jef Schuur een eigen restaurant op Texel begon, werkte hij onder meer bij Bad Sulzburg in Duitsland, Du Sanglier des Ardennes in België, Château Neercanne* in Maastricht en Ferry Kenter in Alkmaar. Bij Château Neercanne werkte hij onder SVH Meesterkok Hans Snijders, die hij beschouwt als zijn belangrijkste leermeester. ‘Wat is er mooier voor een leerlingkok dan het vak te leren van een SVH Meester’, aldus Schuur.

Sollicitatiebrief

Daarom had hij Hans Snijders gevraagd als inaugurator, die maandag de versierselen uitreikte die bij de officiële titel SVH Meesterkok horen. De Limburgse chef-kok had de originele sollicitatiebrief van Schuur uit 1991 meegenomen. ‘Toen Jef vertrok uit Neercanne hebben we hem niet voor niets de titel ‘neerkanjer’ meegegeven. Ik ben erg trots op hem en op wat hij inmiddels allemaal heeft bereikt.’ Ook SVH Meesterkok Martin Kruithof nam namens de Patrons Cuisiniers het woord en heette Jef welkom als SVH Meesterkok.

Meesterproef

Schuur legde op donderdag 21 april zijn Meesterproef af. De commissie bestond uit SVH Meesterkoks Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam), Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve** in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.

Hoogste graad

Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.

Reageer op dit artikel