nieuws

Koken met oer-Hollandse producten voor toeristen

Restaurant 1496

De ondernemers achter De Kookfabriek lanceren vanaf 4 juli een nieuw concept: De Dutch Cooking Experience. Amsterdamse toeristen krijgen voor het eerst de kans om te leren koken met oer-Hollandse producten zoals stroopwafels, VOC-specerijen en Old Amsterdam kaas.

Koken met oer-Hollandse producten voor toeristen

Entertainment zal worden gecombineerd met een zelf-kook activiteit en een uit-eten-moment. Nergens in Nederland bestaat de mogelijkheid voor toeristen om op deze manier kennis te maken met de Nederlandse kook- en eetcultuur.

Culinaire workshop

De gasten worden ontvangen met een Hollands drankje en een hapje. Na ontvangst wordt tijdens de kookworkshop een Nederlands getint driegangenmenu bereid onder begeleiding van een chef-kok. De gasten bereiden onder andere een  hamburger met uitsluitend Hollandse ingrediënten en een appeltaartje met stroopwafel. Daarna wordt genoten van de zelfbereide gerechten in een unieke ambiance.

Toeristenmarkt

De ontwikkeling van het aantal buitenlandse bezoekers in Nederland en Amsterdam in het bijzonder, is de afgelopen jaren sterk gestegen, meldt de organisatie. De verwachting is dat in 2020 Nederland wordt bezocht door 20 miljoen toeristen. ‘Met de Dutch Cooking Experience Amsterdam denken wij een kwalitatieve bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de toeristenmarkt in Nederland en Amsterdam in het bijzonder’, aldus Sophie Hoppen, manager van de Dutch Cooking Experience.

Dutch Cooking Experience

De Dutch Cooking Experience is gelegen net buiten het centrum, aan de zuidkant van Amsterdam. De locatie beschikt over 18 kookeilanden waar gezelschappen tot 240 personen tegelijkertijd kunnen koken. ‘Natuurlijk zijn de recepturen beschikbaar in alle talen en spreken onze koks meerdere talen’, aldus Hoppen. In de loop van 2017 zal de Dutch Cooking Experience naar verwachting ook in Rotterdam te bezoeken zijn. Een lunchworkshop kost €36,50. €45,- voor een dinerworkshop, inclusief alle bijbehorende dranken.

Reageer op dit artikel