nieuws

Lars van Galen wil frietboetiek in Hengelo

Restaurant 2200

Sterchef Lars van Galen en zijn compagnon Richard van den Hoeven van Tuindorp Hotel ‘t Lansink willen in Hengelo een frietboetiek beginnen. Het idee is inzet voor de wedstrijd ‘Win je Winkel’.

Lars van Galen wil frietboetiek in Hengelo

De winnaars van deze wedstrijd krijgen een half jaar gratis de beschikking over een leegstaand pand in de binnenstad van Hengelo. Het idee van Lars van Galen en Richard van den Hoeven heeft de laatste ronde van de strijd al bereikt. Van Galn en Van den Hoeven denken erover om hun plan hoe dan ook door te zetten, of ze nu winnen of niet. ‘Het idee is supergoed.’

‘Frites Boutique by Lars’ is de naam van het concept waarmee het zakelijk duo de wedstrijd wil winnen.

In deze ‘boutique’ wil het duo de bevolking kennis laten maken met ambachtelijk bereide frites, gemaakt van biologisch geteelde aardappelen van Twentse bodem. ‘Geen standaard frieten van de groothandel’, zegt Van den Hoeven in dagblad Tubantia. ‘Ambachtelijk en kwaliteit, dat is waar wij voor staan. Dit sluit mooi aan bij ons restaurant.’

Van Galen en Van den Hoeven gaan nu op zoek naar geschikt pand in de binnenstad. ‘Op een mooie plek, niet te groot, met de juiste uitstraling en misschien een klein terras.’ De exploitanten van ’t Lansink geloven heilig in hun concept. ‘Het gaat hoe dan ook door, het idee is supergoed.’

Tijdens het Win je Winkel-event, op zondag 28 augustus, openen ze samen met de overige finalisten een pop-up store om zich te presenteren aan het publiek.

Sergio Herman

Van Galen is niet de enige sterchef die zich stort op frites. Ook Sergio Herman, voormalig driesterrenchef van Oud Sluis, en nu eigenaar van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, heeft sinds kort zijn eigen frietzaken.

Reageer op dit artikel