nieuws

Metamorfose voor Basiliek* in Harderwijk

Restaurant 2398

Sterrestaurant Basiliek aan de Vischmarkt in Harderwijk ondergaat komende weken een flinke metamorfose. Het restaurant is om die reden van 25 juli tot en met 12 augustus gesloten.

Metamorfose voor Basiliek* in Harderwijk

Zo worden de stalen balken in restaurant Basiliek vervangen door houten balken en wordt een deel van de muur bedekt met boomschors. De entree vanuit de hal naar het restaurant wordt vervangen door een zwart roestvrijstalen frame met daarin geribbeld glas en een grote schuifdeur. Ook krijgt het restaurant nieuwe gordijnen en nieuw tapijt, beiden in een lichtere kleur dan dat nu is.

500 jaar oud pand

‘Ondanks dat het pand 500 jaar oud is willen we graag een stoere maar toch warme sfeer creëren, industrieel, maar met natuurlijk materiaal gecombineerd’, aldus eigenaar Rik Jansma. ‘Alles in een moderne uitvoering van deze tijd met een knipoog naar vroeger.’ De bakstenen muren blijven, maar metaal, glas, schors en houten balken worden toegevoegd. Restaurant Basiliek bestaat 10 jaar. Dit is de tweede grote verbouwing voor het restaurant.

Bijzondere verandering

Een van de meest bijzondere veranderingen is de aankleding van een deel van de muur. Jansma: ‘We kiezen niet voor kurk, maar voor echte schors. Een lokale hovenier heeft schors verzameld en bewerkt. Deze is geïmpregneerd en wordt bevestigd aan de muur. Daarnaast verdwijnt de kenmerkende uil. Hiervoor komen afbeeldingen in plaats die aangepast worden aan de seizoenen’.

Ander ontvangst

Gasten krijgen na 12 augustus een ander ontvangst. Jansma: ‘Nu kijk je vanuit de hal het restaurant in. Straks komt er door de schuifdeur en het geribbelde glas wel licht naar binnen, maar zijn gasten niet direct zichtbaar. Dat verhoogt de sfeer in het restaurant’.

Restaurant Basiliek heeft een Michelinster, 16 punten in de restaurantgids GaultMillau en staat op plaats 60 in de Top-100 van Lekker.

Reageer op dit artikel