nieuws

Restaurant start eigen veerdienst wegens afsluiting brug

Restaurant 1564

Restaurant Fuiks in Capelle is tijdelijk gestart met haar eigen veerdienst tussen Capelle en Krimpen, omdat de Algerabrug een week lang is afgesloten. Dit als service richting gasten van ‘de overkant’.

Restaurant start eigen veerdienst wegens afsluiting brug

Vanaf maandag 25 tot en met zondag 31 juli is de Algerabrug afgesloten voor al het auto- en busverkeer. Niet alleen inwoners van de Krimpenerwaard die moeten omrijden om bij hun plek van bestemming te komen ondervinden hinder, ook veel ondernemers moeten hun gasten van ‘de overkant’ deze periode missen.

Helpende hand

Marinus Bothof van restaurant Fuiks biedt Krimpenaren een helpende hand en zorgt zolang de Algerabrug is afgesloten voor een veerdienst tussen Krimpen en Capelle. ‘Met de afsluiting van de Algerabrug zou het voor onze gasten uit de Krimpenerwaard niet mogelijk zijn om ons te bezoeken zonder kilometers om te rijden. Ook onze chef en souschef moeten elke dag vanaf de overkant komen. Daarom hebben we besloten sloepen te huren die heen- en weer varen tussen Krimpen en Capelle.’

Sloepen

De sloepen varen over de IJssel tussen de jachthaven bij molen De Schelvenaer en de aanlegsteiger aan het Vuykterrein, naast restaurant Fuiks. De overtocht is gratis voor iedereen die iets te eten of te drinken bestelt op het terras van Fuiks. Om opgehaald te worden kan men tijdens openingstijden bellen met het restaurant. ‘Echter ook zonder telefoontje kan men instappen als de sloep voor hen aan de goede kant van de IJssel ligt. We zullen gasten die reserveren attenderen op deze mogelijkheid. Uiteraard brengen we de mensen ook weer terug naar Krimpen. In Krimpen is voldoende gratis parkeergelegenheid, dus parkeren is geen probleem.’

Reageer op dit artikel