nieuws

Ricardo Eshuis in bestuur Bocuse d’Or Nederland

Restaurant 1228

Directeur SVH, Ricardo Eshuis is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Dat maakt de stichting dinsdag bekend. ‘We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doelen.’

Ricardo Eshuis in bestuur Bocuse d’Or Nederland

Eshuis wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van de organisatie en voor commerciële zaken. 
’Mijn werk voor SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en de doelstellingen van Bocuse d’Or Nederland liggen zo logisch in elkaars verlengde, dat het bijna zonde zou zijn om dit niet te combineren’, aldus Eshuis.

Nederlandse horeca zoekt vakbekwame koks

‘De branche zoekt vakbekwame koks. Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor jonge koks’, zegt Eshuis. ‘De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.

SVH stimuleert het opleiden van nieuwe koks die de ambitie hebben de top te gaan halen, om een carrière te starten om te streven naar het voor hen het hoogst haalbare niveau. Genoeg om de synergie tussen SVH en Bocuse d’Or te kunnen duiden.’

Lees ook: Nieuwe koers SVH

Wedstrijdkoken

‘Wat onze branche nodig heeft, is voldoende vakbekwaam personeel: van kok tot hotelmanager’, aldus de directeur van SVH. Om jongeren te inspireren te kiezen voor een baan in de horeca, worden de SVH Meesterkoks vaak ingezet om voorlichting geven. ‘Wanneer ik de wedstrijden van Bocuse d’Or bekijk, is er alle hoop op het creëren van nieuwe sterren in de horeca. Wedstrijdkoken is zo een goede stimulans voor de ontwikkeling van jonge koks.’

Reageer op dit artikel