nieuws

The Egg Store: Restaurant met ei in de hoofdrol

Restaurant 1977

The Egg Store aan de Turfmarkt in Haarlem, zoals de naam al doet vermoeden heeft het ei een hoofdrol in dit nieuwe restaurant. The Egg Store is een all day breakfast concept waar eieren op allerlei manieren worden geserveerd, zeven dagen per week.

The Egg Store: Restaurant met ei in de hoofdrol

‘Het idee is afkomstig van het late opstaan op zondag, wanneer je zin hebt in een eitje maar dat nergens meer te krijgen is’, aldus de initiatiefnemers. Bij The Egg Store maakt het niet uit op welk tijdstip van de dag je een eitje eet.

Menukaart

De menukaart bestaat uit verschillende eiergerechten zoals de Roast Slicer, een brioche belegd met pulled chicken, koolsla, huisgemaakte cocktailsaus en een perfect spiegelei on top.

broodje eiVoor de gerechten worden uitsluitend Nederlandse vrije uitloop eieren gebruikt. Net als voor het interieur, haalt The Egg Store haar inspiratie voor de gerechten uit New York, Londen en Berlijn.

Voormalige autogarage

The Egg Store kijkt uit over het Spaarne in Haarlem. Het is nog goed te zien dat het pand voorheen een autogarage was. Diverse elementen en vooral de muren zijn bewust in de oude staat gehouden om de underground look en feel te benadrukken.

Inspiratie voor het interieur komt uit New York: stoer, industrieel, groots maar sfeervol. De materialen die zijn gebruikt bij het inrichten van het restaurant stralen dit uit. De combinatie van hout, steen, leer en grote groene planten vormen samen één geheel en maken het plaatje compleet.

Reageer op dit artikel