nieuws

Verzoek om gratis diner in ruil voor review zorgt voor rel

Restaurant 1702

Een verzoek van een foodblogger om een gratis diner te krijgen in een Australisch restaurant in ruil voor een review op Instagram, heeft geleid tot een relletje op deze social media app.

Verzoek om gratis diner in ruil voor review zorgt voor rel

Het verzoek van de foodblogger aan de restaurateur werd niet ingewilligd, meldt MailOnline. De restauranthouder reageerde met een bericht: ‘Met alle respect. Ik denk dat jij net zoveel recht hebt om een review te maken van mijn restaurant als ik van jouw menstruatiecyclus.’

Reacties

Zijn reactie leidde tot zowel negatieve- als positieve reacties op Instagram. De restauranthouder schreef het bericht omdat hij stelt dat foodbloggers de business kapot maken. ‘Ik ben verder best een aardig persoon. Sorry als het verkeerd valt, maar dit soort zaken gebeurt te veel. Ik ben het zat.’

‘Jij bent vandaag de baas van internet’, luidt een reactie. Een ander schrijft: ‘Vragen om een gratis maaltijd kan niet, maar de manier waarop jij nu reageert, is ‘not cool’.

Account verwijderd

De foodblogger zou inmiddels haar account van Instagram hebben verwijderd, vanwege de commotie naar aanleiding van haar verzoek om een gratis etentje.

Recensie-chantage

Recensie-chantage… Gasten willen iets extra’s en als ze dat niet krijgen dreigen ze met een negatieve recensie. Uit onderzoek van KHN blijkt dat 61 procent van de horecaondernemers er wel eens mee te maken heeft gehad. Hoe ga je hier mee om? Tips van Piet van Gelder…

Reageer op dit artikel