nieuws

Winst Sligro gedrukt door opstartkosten België

Restaurant 859

Groothandels- en supermarktbedrijf Sligro heeft in de eerste zes maanden van het jaar iets minder winst geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf zag zijn kosten oplopen, onder meer door opstartkosten voor Sligro België en overnames.

Winst Sligro gedrukt door opstartkosten België

Sligro rapporteerde een halfjaaromzet van krap 1,4 miljard euro. Dat betekende een stijging van 6,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bij de groothandelstak (Foodservice) dikte de omzet met krap 10 procent aan. Exclusief het effect van overnames was sprake van een groei van 2,6 procent. De supermarkten realiseerden een kleine krimp. De omzet van Emté-supermarkten die langer dan een jaar open zijn daalde met 2,2 procent.

Kosten stijgen met 23 miljoen

De nettowinst viel met 28 miljoen euro ruim 3 procent lager uit dan in de eerste zes maanden van 2015. Sligro zag de kosten met 23 miljoen toenemen tot 275 miljoen euro. Dit drukte volgens Sligro-topman Koen Slippens de resultaten. Hij sprak daarbij van een ‘aantrekkelijke investering’ voor verdere groei in Nederland en België.

Eerste locatie Antwerpen; tweede in regio Brugge

Sligro verwacht op basis van de huidige status van het vergunningen- en bouwtraject voor de zomer van 2017 een eerste locatie in Antwerpen te kunnen openen. Ook zijn stappen gemaakt voor de opening van een tweede locatie in de regio Brugge. Voor het hele jaar voorziet Sligro dat de groei in beide afzetmarkten in een geleidelijk tempo zal doorzetten. Daarbij zal de groei van Foodservice hoger zijn dan die van de supermarkten. De onderneming gaf geen concrete prognose af.

Reageer op dit artikel