nieuws

Carl Siegert viert 125 jarig bestaan

Restaurant 655

Op maandag 26 september vindt bij Bakkerij Carl Siegert in Harmelen het Broodspektakel plaats. Tijdens dit bijzondere evenement viert de familie Siegert het 125 jarig bestaan van de onderneming.

Carl Siegert viert 125 jarig bestaan

Het bestaat uit live demonstraties, proeverijen en workshops. ‘Het 125 jarig bestaan is een mijlpaal voor ons familiebedrijf waarin ik inmiddels de vierde generatie ben’, vertelt Carl Siegert, de huidige eigenaar. De biologische bakker uit Harmelen viert dit jubileumfeest samen met foodprofessionals en met partners uit de horeca. ‘Al onze kennis en ervaring delen we graag. Het wordt een dag vol inspiratie, innovatie en ambacht rond het lekkerste biologische desembrood.’’

Robert Kranenborg gaat jureren

Tijdens het Broodspektakel valt er van alles te beleven. Zo zal SVH Meesterkok Robert Kranenborg samen met Rob Bongenaar (directeur van werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland) als jury optreden bij de wedstrijden om het Lekkerste Broodje van Nederland. Er zijn twee categorieën: een voor jonge talenten en een voor foodprofessionals. Beide winnaars gaan naar huis met een Big Green Egg Minimax. Dat levert een spetterende broodstrijd op.
Bezoekers mogen verder een blik achter de schermen van de moderne bakkerij werpen. ‘Ze zie hoe onze bakkers het lekkerste ambachtelijke desembrood bakken. De molenaar demonstreert hoe ons meel nog altijd op authentieke wijze wordt gemalen. Bovendien zijn onze partners aanwezig om iedereen kennis te laten maken met de vele toepassingsmogelijkheden van ons brood.’’

Interessante gastsprekers

Verschillende gastsprekers zullen voor inspiratie zorgen. Zoals Jeroen van Oijen (co-founder Gastronomixs, ideeëngenerator voor chefs) en Rob Baan (eigenaar microgroententeler Koppert Cress in Monster). Van Oijen laat zien hoe iedereen creatief kan zijn. Baan spreekt over hoe echte voeding de basis van gezondheid is.

125 jaar voortdurende ontwikkeling

De eerste Carl Siegert is 125 jaar geleden de grondlegger geweest van een bedrijf waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. Ondertussen is de vierde generatie Carl bezig met het doorkneden van deze aanpak. ‘125 jaar familietraditie betekent voor ons namelijk 125 jaar voortdurende ontwikkeling in kwaliteit, duurzaamheid, lokaliteit en smaak.’

Foodprofessionals kunnen zich gratis aanmelden voor het Broodspektakel.

 

Reageer op dit artikel