nieuws

Eekhoorntjesbrood laat nog op zich wachten

Restaurant 1296

In Nederland is nog weinig eekhoorntjesbrood te vinden. De eetbare paddenstoel komt vaak boven de grond na flinke zomerse buien. Ondanks de vele regenval de laatste tijd zijn er bij een recente controle maar weinig genoteerd.

Eekhoorntjesbrood laat nog op zich wachten
Gerecht van De Treeswijkhoeve in Waalre: ravioli van eekhoorntjesbrood met een thee van boleten

De Nederlandse Mycologische Vereniging had verwacht dat de lanen vol zouden staan met grote boleten, de paddenstoelenfamilie waar eekhoorntjesbrood tot behoort. ‘Vooral in het zuidoosten van ons land is veel regen gevallen en de verwachting was daarom gerechtvaardigd dat onder invloed daarvan de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond zouden schieten’, aldus de vereniging.

Oorzaak

De oorzaak van het uitblijven van eekhoorntjesbrood is onduidelijk. Toch heeft de paddenstoelenvereniging vertrouwen dat het de komende weken goed gaat komen.

Reageer op dit artikel