nieuws

Gouden Pollepel voor bistro L’ami Jac in Utrecht

Restaurant 1159

Het Utrechtse restaurant L’ami Jac heeft de Gouden Pollepel gewonnen. Dit is de jaarlijkse restauranttest van het Algemeen Dagblad/ AD Amersfoortse Courant. De bistro van chef-kok Jac Rijks versloeg nipt Chinees restaurant Oriental Swan uit Soesterberg.

Gouden Pollepel voor bistro L’ami Jac in Utrecht

Een derde plaats was er voor Diner uit Amersfoort. Zott uit Vreeswijk werd vierde. Bij Teus uit Houten en Salentein uit Nijkerk delen de vijfde plaats.

L’ami Jac

Na tien jaar het  restaurant Amberes te hebben gerund, besloot eigenaar Jac Rijks L’ami Jac in het voorjaar van 2016 op dezelfde locatie zijn nieuwe restaurant  L’ami Jac te openen. Rijks staat er alle dagen achter het fornuis. Hij voert een kleine, seizoensgebonden menukaart, met een knipoog naar de Franse en Belgische bistro keukens. ‘We hebben er hard voor gewerkt, dus zijn heel trots op deze prijs.’

Het restaurant telt 20 zitplaatsen en wordt omschreven als een moderne, warme bistro.

Reageer op dit artikel