nieuws

Greenpeace en visserij sluiten akkoord

Restaurant 1084

Greenpeace heeft een duurzaamheidsakkoord gesloten met enkele grote spelers in de visserij. Twee grote Nederlandse visserijconcerns en de Europese koepelorganisatie PFA hebben onder meer toegezegd weg te blijven uit het Zuidpoolgebied. Ook gaan ze niet vissen in de wateren rond de Noordpool die vrijkomen doordat steeds meer ijs daar verdwijnt door de klimaatverandering.

Greenpeace en visserij sluiten akkoord

De ondertekenaars, die wereldwijd actief zijn, zullen zich verder inzetten voor verbetering van het regionale visbeleid in andere gebieden zoals voor de kust van West-Afrika. ‘Daar is nu nog helemaal geen visbeleid, dus het is daar een soort Wilde Westen’, zegt een woordvoerster van Greenpeace. ‘Daar gaan zij nu het goede voorbeeld geven.’

Het akkoord, dat een looptijd heeft van tien jaar, bevat tevens toezeggingen over het tegengaan van bijvangst en het doorgeven van gegevens over de visstand.

Reageer op dit artikel