nieuws

Italiaanse sterrenchefs koken tijdens nieuw Haarlems event

Restaurant 1984

De allereerste events van het topchefplatform The Best Chef wordt in Nederland gehouden. In het najaar van 2016 koken drie Italiaanse sterrenchefs eenmalig in restaurant Fris in Haarlem.

Italiaanse sterrenchefs koken tijdens nieuw Haarlems event

The Best Chef is een online inspiratieplatform voor professionele koks met bijna 200.000 fans op Facebook. Sinds dit jaar slaat The Best Chef de vleugels internationaal uit door het organiseren van events op locatie, waarbij Nederland de primeur heeft.

Sterrenkoks

Op 18 oktober vindt de aftrap plaats met Giuseppe D’Aquino van restaurant Oseleta * bij Verona. Daarna volgt Paolo Cappuccio van restaurant La Casa degli Spiriti * Gardameer op 20 november 2016. En op 6 december staat Gaetano Trovato van restaurant Arnolfo ** in Toscane achter de kachel bij Fris. De sterrenchefs koken een uitgebreid menu, waarbij chef Rick May van restaurant Fris samen met zijn team als host optreedt. De chefs vertegenwoordigen de nieuwe Italiaanse keuken, waarbij ze koken met respect voor de oorsprong en de smaken van de traditionele Italiaanse keuken.

Culinaire inspiratie

De diners bieden culinaire inspiratie en netwerkmogelijkheden. Gasten hebben de mogelijkheid de gastchefs te ontmoeten en daarnaast zal Cristian Gadau, oprichter en eigenaar van The Best Chef, bij de meeste events aanwezig zijn. Ook kunnen gasten rekenen op live streaming in de keuken en de restaurantzaal en op live fotoshoots van de gerechten. Daarnaast wordt live verslag gedaan via social media.

‘Gastronomische reis’

De Nederlandse events worden mede georganiseerd door de in Nederland wonende en werkende Italiaanse fotograaf Marco Paone, die diverse sterrenchefs en hun gerechten portretteerde. Oprichter van The Best Chef Cristian Gadau: ‘Voor onze eerste events hebben we gekozen voor Nederland omdat we altijd op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Nederland representeert op dit moment beter dan enig ander land in de wereld onze filosofie en onze culinaire visie. De diners zijn een gastronomische reis door verschillende culturen en met verschillende filosofieën, waarbij smaak en kunst uitgangspunten zijn. Voor 2017 zijn we bezig om internationale twee- en driesterrenchefs naar Nederland te halen.”

Reserveren voor het event kan via restaurant Fris: info@restaurantfris.nl of telefoon 023 – 53 10 717.

Reageer op dit artikel