nieuws

Jamie’s Italian doet mee aan wereldwijde restaurantactie slachtoffers aardbeving

Restaurant 1191

Om de slachtoffers van de aardbeving in Italië bij te staan, is een wereldwijde actie onder Italiaanse restaurants gestart: van ieder bord pasta all’Amatriciana dat verkocht wordt, gaat twee euro naar de slachtoffers. De wereldberoemde pasta komt uit het dorpje Amatrice, dat het hevigst getroffen is door de aardbeving. Onder meer Jamie’s Italian in Rotterdam doet mee aan de actie.

Jamie’s Italian doet mee aan wereldwijde restaurantactie slachtoffers aardbeving

Italiaanse restaurants wereldwijd is gevraagd om voor elk bord pasta all’Amatriciana dat ze serveren, een donatie te doen voor het stadje Amatrice waar deze pasta vandaan komt. Het Italiaanse stadje is woensdag bij de aardbeving voor een groot deel verwoest. Een week lang serveert Jamie’s Italian Rotterdam de pasta all’Amatriciana als special om de slachtoffers van de aardbeving in Italië te helpen. 2 euro per verkochte pasta wordt gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis.

Varkenswangspek, pecorino en tomatensaus

Het idee komt van de blogger Paolo Campana uit Rome, en is ontstaan ‘vanuit de wens om de slachtoffers te kunnen helpen’. In Amatrice zou dit weekeinde het vijftigste jaarlijkse voedselfestival worden gehouden waarbij de spaghetti all’Amatriciana centraal zou staan. Dit gerecht van tomatensaus, varkenswangspek en pecorino zou eeuwen geleden voor het eerst in het stadje zijn gemaakt. Het gerecht is populair geworden dankzij de schaapherders uit Amatrice, die hun vlees en kazen in de zeventiende eeuw in de steden probeerden te verkopen. De tomaten werden er een eeuw later aan toegevoegd.

Reageer op dit artikel