nieuws

Jorrit Kiewik nieuwe directeur YFM Nederland

Restaurant 1604

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Kiewik volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aanvoerde.

Jorrit Kiewik nieuwe directeur YFM Nederland

Kiewik heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. ‘YFM is een beweging waar koks, producenten en consumenten elkaar inspireren. Er is geen ruimte voor dogma’s, maar wel voor verbindingen. Met dat gegeven wil ik de komende tijd onze generatie nog meer stimuleren om het voedselsysteem te verbeteren. Wij creëren onze eigen toekomst en hebben samen de kans om deze te vormen.’

Met de aanstelling van Kiewik zal Joszi Smeets YFM verlaten. Smeets was sinds 2012 bij YFM betrokken en werd in 2014 directeur. Zij zal zich de komende tijd gaan richten op haar nieuwe bedrijf, Food Hub.

Over Jorrit Kiewik

Jorrit Kiewik (1992) groeide op op een melkveehouderij in Enschede. Tijdens zijn opleiding Agrarisch Ondernemerschap aan de Aeres Hogeschool. Naast zijn master Applied Communication Science aan de Wageningen Universiteit werkte hij bij Het Portaal als Community Manager aan The Milk Story, een platform dat zich richt op de verduurzaming van de Nederlandse melkveehouderij.

YFM Academie

De YFM Academie biedt jaarlijks 25 jonge professionals en studenten uit de horeca, landbouw en voedingssector de kans om inzicht te verwerven in de problemen en mogelijkheden binnen en buiten hun eigen sector, hun netwerk uit te breiden en vooral met elkaar in dialoog te gaan.

Reageer op dit artikel