nieuws

Massimo Bottura serveert voedselresten uit Olympisch dorp

Restaurant 1625

De nummer 1 van World’s 50 Best Restaurants, chef-kok Massimo Bottura, en de Braziliaanse chef David Hertz serveren het overgebleven voedsel uit het Olympisch dorp in Rio aan de allerarmsten van de stad.

Massimo Bottura serveert voedselresten uit Olympisch dorp

Beide chef-koks waren geïnspireerd door een Italiaans initiatief in Italië afgelopen jaar, zo meldt de Engelse krant The Telegraph. Refetterio Ambrosiano bracht 65 chefs samen om een maaltijd te koken met de kliekjes van de Milan World Expo. Het huidige initiatief kreeg de naam ‘RefettoRio Gastromotiva’.

5000 maaltijden per dag

Bottura ’s team streeft er nu naar tot 5.000 maaltijden per dag te produceren uit de restjes van het Olympisch Dorp. Er wordt gewerkt met producten die niet geschikt meer zijn voor de verkoop: zoals lelijke groenten en fruit of yoghurt die nog maar twee dagen houdbaar is.

Voedselverspilling

Tussen de 30 en 40 procent van het geproduceerde voedsel in de wereld wordt niet opgegeten, omdat het niet geschikt is meer voor verkoop na de oogst of transport. Toch lijden bijna 800 miljoen mensen wereldwijd honger, volgens cijfers van de VN.

Lees hier het complete interview dat Misset Horeca met Massimo Bottura had in zijn restaurant Osteria Francescana in Modena.

Lees hier tips om voedselverspilling te voorkomen.

Reageer op dit artikel