nieuws

‘Overdaad aan suiker moet aangepakt worden’

Restaurant 1827

Voedselwaakhond foodwatch vindt dat de overheid meer doet om ‘de overdaad aan suiker in producten’ aan te pakken. ‘Minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet haar naïeve geloof in zelfregulering loslaten, de voedingsindustrie waakt niet over de gezondheid van de consument’, aldus Sjoerd van de Wouw, campaigner bij foodwatch.

‘Overdaad aan suiker moet aangepakt worden’

‘De voedingsindustrie voegt vrijwel overal veel suiker aan toe, zoals sauzen, soepen en zelfs groenteconserven en vleeswaren. Op die manier krijgen consumenten ongemerkt veel te veel suiker binnen’, zegt Van de Wouw. Deze verborgen suikers zijn een belangrijke oorzaak van de door de Wereldgezondheidsorganisatie geconstateerde obesitasepidemie.

‘Afspraken gaan niet ver genoeg’

De met de voedingsindustrie gemaakte afspraken over minder suiker, vet en zout in producten, gaan foodwatch niet ver genoeg. ‘Sauzenfabrikanten hebben alleen beloofd het zoutgehalte terug te dringen. Maar het probleem zit in in dit geval in het suikergehalte’, aldus Van de Wouw.

Supermarktketen Albert Heijn liet begin deze maand weten nog dit jaar het suikergehalte te verlagen van honderd producten van het eigen merk.

Minder suiker in drankjes StarbucksLees ook:
Minder suiker in drankjes Starbucks >>

Reageer op dit artikel