nieuws

Restaurant biedt hulp aan in azc gestrande toerist

Restaurant 1306

Een Chinese toerist is tijdens een bezoek aan Duitsland aangezien voor asielzoeker en heeft twee weken doorgebracht in de krochten van de asielbureaucratie voordat de autoriteiten hun fout beseften.

Restaurant biedt hulp aan in azc gestrande toerist

De 31-jarige man, die alleen Mandarijn spreekt, werd beroofd tijdens een bezoek aan Heidelberg. Toen hij aangifte wilde doen bij de politie werd hem een formulier voorgeschoteld dat een asielaanvraag bleek te zijn. Meneer L. werd naar een asielzoekerscentrum in Dülmen, 360 kilometer verderop, gebracht en kreeg eten en zakgeld, net als alle asielzoekers.

Hulp van Chinees restaurant

Van de man werden vingerafdrukken afgenomen en hij werd onderworpen aan een medische controle. Medewerkers van het Rode Kruis kregen door dat iets niet klopte omdat de man goed gekleed was. ‘Maar hij gedroeg zich ook zo anders dan andere vluchtelingen’, zei Christoph Schlütermann van het Rode Kruis. Met hulp van een lokaal Chinees restaurant werd uiteindelijk de waarheid achterhaald. ‘Het was uitzonderlijk. Hij zei dat Europa niet was wat hij ervan had verwacht’, aldus Schlütermann.

 

Reageer op dit artikel