nieuws

Lange mosseltafel in Arnhemse buitenlucht

Restaurant 1769

Mosselen eten met 36 personen aan één lange tafel in het hartje van Arnhem. Liefhebbers kunnen dit zaterdag 27 en zondag 28 augustus doen bij Mej. Janssen. Op zaterdag zijn er twee zit shifts en op zondag één. Voor 15 euro kan een plek aan tafel gekocht worden, vertelt eigenaar en initiatiefnemer Tim Vulperhorst.

Lange mosseltafel in Arnhemse buitenlucht

‘Ik heb inmiddels de helft van het aantal beschikbare plaatsen verkocht’,  vertelt een enthousiaste Vulperhorst. ‘Voor 15 euro krijgen mensen een mosselpannetje met bijbehorende sauzen.’ De prijs is exclusief drank. ‘Klopt, maar ik ga daar wel witbier bij promoten.

Shifts met live cooking- en muziek

Op zaterdag zijn er twee shifts: om 17.30 en om 20.00 uur. Op zondag één, om 17.30. ‘Zodra mensen aanschuiven gaan we binnen een half uur gezamenlijk eten’, aldus Vulperhorst. Dat gebeurt in de straat voor zijn eetcafé Mej. Janssen in de Arnhemse binnenstad. Naast eten biedt Vulperhorst zijn gasten ook een stuk beleving op beide dagen. Vulperhorst: ‘Niet alleen het eten gebeurt buiten, ook het koken doen we daar.’ Daarnaast zal er tijdens elke shift live muziek zijn. ‘Gewoon een pianist en een gitarist als achtergrondmuziek.’

Wie overigens niet van mossels houdt, kan gewoon een plaatsje aan tafel reserveren en à la carte eten. ‘Dat is de gastvrijheid die je moet bieden’,  vindt Vulperhorst. Tijdens beide mosselavonden is het restaurant van Mej. Janssen gewoon geopend. Voor meer info kijk op de Facebookpagina van Mej. Janssen.

Reageer op dit artikel