nieuws

Schutte en Pan samen in vegetarische keuken

Restaurant 896

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch zevengangen vegetarisch menu op topniveau. Hiervoor gaat executive chef Sidney Schutte een samenwerking aan met zijn Chinese collega Jason Pan, executive chef van de Wujie restaurants, vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië.

Schutte en Pan samen in vegetarische keuken

Amsterdam ontmoet Azië tijdens deze diners op vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober.

Volledig vegetarisch

Wat beide chefs verbindt is hun passie voor de vernieuwende vegetarische keuken. Het is voor het eerst dat een Nederlandse sterrenchef het initiatief neemt een volledig vegetarisch menu te presenteren.’

Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam 2-sterrenrestaurant Librije’s Zusje Amsterdam is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. De uitdaging van het vegetarisch koken op topniveau is wat Sidney betreft gerechten creëren waarin proteïnen niet worden gemist.

Knipsel

Inspiratie

Bij een bezoek aan het vegetarische Wujie restaurant in Shanghai raakte Sidney Schutte gefascineerd door de filosofie en het innovatieve vegetarisch koken van de Chinese executive chef Jason Pan. Pan is in China ambassadeur van de vegetarische keuken. Sinds 2001 legt hij zich toe op onderzoek en ontwikkeling hiervan.

Samenwerking

Beide chefs zullen elk hun persoonlijke kookstijl en -techniek verwerken in vernieuwende, creatieve signatuurgerechten. Het Amsterdamse team neemt drie gerechten voor zijn rekening, de Chinese chefs bereiden vier gerechten.
Reageer op dit artikel