nieuws

Bij Robbert wint Gouden Pollepel in Groene Hart

Restaurant 1155

Restaurant Bij Robbert in Bodegraven heeft De Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad Groene Hart gewonnen. Het etablissement in de Kerkstraat van chef-kok Robbert Goedhart scoorde een 8,4 en liet daarmee gerenommeerde restaurants als Buiten Eten + Drinken in Gouda en het Woerdense JanZen achter zich.

Bij Robbert wint Gouden Pollepel in Groene Hart

Het AD roemde Bij Robbert om de ‘consciëntieuze werkwijze’, de ‘buitengewoon malse en smaakvolle octopus’ als voorgerecht, de ‘bevredigend gebakken rib-eye’ als hoofdgerecht en het perentaartje als dessert. Het slotwoord: ‘Bodegraven mag zich in de handen knijpen met deze nieuwkomer.’

Geen oog dicht

Robbert Goedhart is uitzinnig van vreugde met de prijs. ‘Ik ben ongelooflijk trots op het hele team. Toen ik van het AD hoorde dat we bezocht waren, heb ik geen oog dicht gedaan. Die 8,4 was al geweldig, maar dat ik De Gouden Pollepel nog win ook… Ongelooflijk gaaf.’

Gouden Pollepel

Voor De Gouden Pollepel verschijnt een jaar lang elke zaterdag een recensie van een kritische culinair journalist op de achterzijde van het regiokatern. De recensent trekt langs restaurants in het hele Groene Hart en deelt cijfers uit op basis van het voorgerecht, het hoofdgerecht, het nagerecht, de bediening, de sfeer en prijs-kwaliteitverhouding. Dat laatste cijfer telt dubbel in de eindscore.

Reageer op dit artikel