nieuws

Ciel Bleu (**) zoekt ‘Michelinfans’

Restaurant 1551

Restaurant Ciel Bleu is op zoek naar collector’s items van Michelin om tentoon te stellen in de vitrinekast in het restaurant. Op Facebook doe het tweesterrenrestaurant een oproep aan ‘Michelinfans’.

Ciel Bleu (**) zoekt ‘Michelinfans’

‘Ben jij zo’n liefhebber met collector’s items van Michelin? Wil je die graag in tweesterrenrestaurant Ciel Bleu tentoonstellen? Neem dan via mail contact met ons op’, zo schrijft het restaurant op social media.

De kast komt direct bij de entree van het restaurant – dat recent een nieuw interieur kreeg – te staan. ‘De collector’s items willen we graag lenen voor zolang het mag van de eigenaar’, aldus een woordvoerster.

Michelin

Ciel Bleu, gevestigd is in het Okura Hotel in Amsterdam, kreeg de eerste Michelinster toegekend in 2005 en de tweede in 2008.

Michelin begon al in 1900 met het uitgeven van gidsen om chauffeurs te wijzen op heerlijke restaurants en hotels voor onderweg. Eén ster betekent: een uitstekende keuken in zijn categorie. Twee sterren betekent: een verfijnde keuken die een omweg waard is (table excellente, mérite un détour). Drie sterren is een restaurant dat een reis waard is.

Reageer op dit artikel