nieuws

Erik van Loo bereidt tweesterrenlunch voor Guinness Book of Records

Restaurant 4310

Een driegangenlunch van tweesterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel aan de langste tafel van lege jenever- en wijnflessen. Dat wordt de uitdaging op zondag 18 september in de Vleeshouwerstraat, een van de oudste straatjes van Dordrecht. Doel ervan is te worden opgenomen in het Guinnes Book of Records en geld op te halen voor Via Lumia en Stichting Voorleesexpress.

Erik van Loo bereidt tweesterrenlunch voor Guinness Book of Records
Erik van Loo

Van Loo bereidt belangeloos de driegangenlunch. Een officiële jury van het Guinness Book of Records zal bij het evenement aanwezig zijn en erop toezien dat daadwerkelijk aan de langste tafel gemaakt van lege wijn- of jeneverflessen wordt gegeten. Na afloop van de lunch worden deze bijzondere tafels geveild.

De totale lengte van de tafels is vijftig meter. Er kunnen maximaal 150 gasten aan tafel plaatsnemen. ‘Het wordt een mooi en uniek evenement’, aldus mede-initiatiefnemer Frank Kila van Wijnhuis 167.

Opbrengst

De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Voorleesexpress en Via Lumia. Laatstgenoemde is een non-profitstichting die zich inzet voor jongeren met autisme en mensen met een psychiatrische achtergrond. De Stichting Voorleesexpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen.

De driegangen lunch kost € 49,50 per persoon. Meer informatie op Benefietlunch.nl. Het betreft een initiatief van winkeliersvereniging De Gouden Osch, Erik van Loo, Wijnhuis Nº 167, Distilleerderij Rutte & Zn,  Fles & Mes Catering Events.

Reageer op dit artikel