nieuws

FG Bistro van François Geurds ‘ademt in alles Parijs’

Restaurant 3571

Tweesterrenchef François Geurds opent donderdag 29 september zijn FG Bistro. De bistro ‘die in alles Parijs ademt’ komt in het pand waar voorheen tweesterrenrestaurant FG Restaurant zat.

FG Bistro van François Geurds ‘ademt in alles Parijs’

FG Restaurant verhuisde recent naar De Hofbogen. ‘FG Bistro leest als Montmartre aan de Maas. Met barokke spiegels aan de wand en andere grandeur die je in de betere bistro in La Douce France aantreft’, zo vermeldt de website die donderdag online ging.

Menukaart

Op de menukaart prijken veelal Franse gerechten. Er staat onder meer een steak tartare op, escargots, rilette in een weckpot en aubergine grillée à l’huile et à l’ail. Echter ook hardlopers uit de Aziatische keuken kregen een plekje op de menukaart. ‘France meets Asia – het is al vaker een gelukkig huwelijk gebleken.’ 

unnamed (2)

Wijnkaart

De kok gaat er koken op Bib Gourmand niveau. Je eet er een driegangenmenu voor 35 euro.  Gilles Faelens staat aan de voorkant van het restaurant, een vinoloog met Frans bloed, en zal zich buigen over de wijnen. ‘De wijnkaart bestaat uit het beste dat Frankrijk te bieden heeft.’

Interieur

Lichtblauw, goud en aubergine zijn de bepalende kleuren in het interieur.

 

Reageer op dit artikel