nieuws

‘Grote behoefte aan chefs door groei restaurants Amsterdam’

Restaurant 3536

Met het sterk groeiende aantal restaurants in Amsterdam, dreigt er een tekort aan topchefs te ontstaan. Dit werd duidelijk tijdens de lunch voor een nieuwe generatie sterrenchefs, die aan het begin staan van de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding voor jonge koks. De jaarlijkse lunch vond deze week plaats bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station.

‘Grote behoefte aan chefs door groei restaurants Amsterdam’

‘Elke week gaat er tegenwoordig wel een nieuw restaurant in Amsterdam open en er is hier een grote vraag naar jonge chefs ontstaan’, zegt meesterkok Theo van Rensch, hoofd van de opleiding Sterklas van het ROC.

‘Jonge chefs zijn nog nooit zo gewild geweest als nu. Het is belangrijk dat er komende jaren meer meesterkoks worden opgeleid, om de kwaliteit van de Nederlandse horeca ook in de toekomst op hoog niveau te houden. Een groot deel van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Leerbedrijven en leermeesters spelen hierbij een belangrijke rol.’

Leerbedrijf Horeca Amsterdam

Voor de lunch werd bekendgemaakt dat DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station de titel Leerbedrijf Horeca Amsterdam van het Jaar mag dragen. Caroline Receveur, General Manager van het hotel, nam de prijs in ontvangst. ‘Bij leerbedrijven, zoals ons hotel, leren studenten het horecavak in de praktijk. Sinds we open zijn gegaan, hebben we al 500 leerlingen opgeleid. Ik ben er trots op dat we zulke positieve beoordelingen krijgen.’

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in de rest van Nederland dreigt een tekort aan koks. 

 

Reageer op dit artikel