nieuws

Herman den Blijker opent oesterseizoen

Restaurant 1143

De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct vierde de nieuwe oogst van dit seizoen van de Zeeuwse Platte Oester op donderdag 8 september met de feestelijke overhandiging van het eerste mandje aan Herman den Blijker in Las Palmas in Rotterdam.

Herman den Blijker opent oesterseizoen

Deze platte oesters mogen als enige het door de stichting uitgegeven certificaat ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ dragen. Met de officiële overhandiging wil de stichting samen met oesterleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon een jaarlijks evenement creëren, zoals dat ook met de eerste baal mosselen, het eerste haringvaatje en de eerste Oosterscheldekreeft gebeurt.

Duurzaam gekweekt

Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om oesters die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Naast Zeeuwse platte oesters zijn er ook Zeeuwse ‘creuses’ die het Zeker Zeeuws  Streekproduct keurmerk mogen voeren. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de Provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten.

Nederland

In Nederland worden platte oesters en creuses gekweekt. De Zeeuwse Platte wordt geroemd als dé Koningin onder de oesters, met een zeer verfijnde smaak. De oesters groeien op in de Grevelingen en in de Oosterschelde. Hier zijn de omstandigheden ideaal.

Reageer op dit artikel