nieuws

Jan Peree en Peer Wagenaar aanstormend talent Cas Spijkers Cup

Restaurant 1665

Jan Peree en Peer Wagenaar hebben dinsdag 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam de tweede editie van kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild voor aanstormend talent’ gewonnen. Vijf teams, elk bestaande uit twee jonge talentvolle koks van de Cas Spijkers Academie en één junior-jager, bereidden een amuse, een voor- en een hoofdgerecht van wild. 

Jan Peree en Peer Wagenaar aanstormend talent Cas Spijkers Cup

De deelnemers wisten van te voren niet welke ingrediënten ze moesten gebruiken bij de wedstrijd. Elk team kreeg een black box met een complete verassing aan ingrediënten, uiteraard was wild het hoofdingrediënt. Het wild werd schoongemaakt, geportioneerd en/of uitgebeend door de junior-jager, waarna de aanstormende talenten het vlees in hun gerechten verwerkten. 

Cas Spijkers Cup

Hoofdprijs van deze wedstrijd is de Cas Spijkers Cup. De wisselbokaal mag een jaar lang bij de gelukkige winnaars op de Cas Spijkers Academie in Twente staan en wordt volgend jaar weer aan de winnaars van 2017 doorgegeven. De tweede plaats ging dit jaar naar Jorick Schipper en Tim Bressers, de derde plaats was voor Tjade Scholten en Stan van Lieshout. Alle vier studenten van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer.

Jury

Deze tweede editie van de kookwedstrijd is tot stand gekomen door samenwerking tussen Euro-Toques Nederland, de Nederlandse Jagersvereniging en de Cas Spijkers Academie. De jury bestond dit jaar uit Pascal Jalhay, Laurens Hoedemakers en Herman ter Weele.

Reageer op dit artikel