nieuws

Lex Gasseling naar restaurant Rijks

Restaurant 4852

Lex Gasseling, voormalig eigenaar van Bib-Gourmand Restaurant Fris in Haarlem, gaat aan de slag als general manager van Restaurant Rijks van de Vermaat Groep in Amsterdam. Joris Bijdendijk is er verantwoordelijk voor de culinaire invulling.

Lex Gasseling naar restaurant Rijks

Loek Beeren, voormalig general manager van het restaurant, wordt Hoofd Horeca Rijksmuseum en is naast Rijks ook verantwoordelijk voor de horeca in het museum zelf (Groot Café – met lunchkaart – Klein Café, twee espressobars en twee espressobars in de museumtuinen), de horeca in het Van Gogh Museum en in het Amsterdam Museum. Lex Gasseling gaat nauw samenwerken met Beeren en chef Joris Bijdendijk. 

Gasseling heeft begin september zijn restaurant Fris in Haarlem verkocht aan chef Rick May.  ‘Fris hebben we heel goed achtergelaten. Dat voelt goed. Culinair was May natuurlijk al verantwoordelijk, nu is May dat voor het hele bedrijf.’

Over zijn overstap naar het Rijks is Gasseling enthousiast. ‘Het is een pracht-bedrijf. Een stadsrestaurant dat voor iedereen toegankelijk is en moet blijven. En ik wilde niet direct weer het ondernemerschap in.’ Zijn ambities vat hij pakkend samen: ‘ik moet nog beginnen…Lachend: ‘Eén oktober ga ik van start.’

Voorzitter G7

Lex Gasseling blijft voorzitter van de G7, een samenwerkingsverband van zeven gastronomische verenigingen. Gasseling was voor de komt van Rik Jansma ook voorzitter van de JRE, waar Fris lid van is.

Als voorzitter van de G7 verbindt hij de clubs Alliance Gastronomique, Châteaux et Résidences Gastronomiques, Fine Eastern Restaurants, Jeunes Restaurateurs d’Europe Nederland, Les Patrons Cuisiniers, Relais Restaurants en Selected Indonesian Restaurants.

Reageer op dit artikel