nieuws

Mama Kelly gaat naar Rotterdam

Restaurant 4558

Het Haagse restaurant Mama Kelly krijgt een vervolg. Dat vertelt mede-eigenaar Rein Rambaldo woensdag aan Misset Horeca. Samen met zakenpartners Singha Witteman en Bas Bloemink gaat hij een restaurant starten op een bedrijventerrein buiten het centrum van Rotterdam. Plan is dat deze Mama Kelly-vestiging eind 2017 de deuren opent. Daarnaast starten de ondernemers ook een Italiaans concept in Leiden.

Mama Kelly gaat naar Rotterdam

In de zomer van 2017 wordt in de havenstad aanvankelijk gestart met een pop-up restaurant van Mama Kelly voor de duur van zes weken. ‘Dat wordt de springplank naar de definitieve vestiging in Rotterdam’, vertelt Rambaldo.

Er is al een intentieovereenkomst getekend voor een pand op een buitenlocatie. ‘Een soortgelijke locatie als hier’, zo vervolgt hij. Qua concept moet het hetzelfde worden als in Den Haag. ‘Dezelfde sfeer, maar met een eigen identiteit.’

Kip en kreeft

Mama Kelly in Rotterdam gaat nog meer inspelen op kip en kreeft, welke ook in de Hofstad een hoofdrol spelen op de menukaart. ‘Dat willen we nog meer uitstraling geven. Ik zie het zo voor me dat we twee aparte keukens krijgen; een helemaal gefocust op kip en de ander op kreeft. Laatstgenoemde met bijvoorbeeld een kreeftenbassin erin.’ Het restaurant wordt iets groter dan in Den Haag. ‘Zo’n 300 couverts’.

Mama Kelly Amsterdam

2016-09-15 13.39.04De eigenaren maakten dit voorjaar al de wens openbaar om nieuwe Mama Kelly-vestigingen in grotere steden te realiseren. Amsterdam werd eerder ook genoemd als stad om in de toekomst een vestiging te starten. ‘Die ambitie is er nog steeds. Maar eerst dus Rotterdam.’

Italiaans concept in Leiden

Naast Mama Kelly Rotterdam wil Rambaldo met Witteman en Bloemink ook een Italiaans concept starten in Leiden. Dit restaurant – waarvan Rambaldo de naam nog niet noemt – gaat dit jaar al de deuren openen en telt zo’n vijftig couverts. ‘November is de planning’, meldt hij. Het wordt een concept dat de initiatiefnemers willen gaan uitrollen binnen Nederland.

Italiaans DNA

‘Je ziet heel veel Italiaanse concepten in Nederland, maar daar zit geen vleugje Italiaans DNA in. Het is allemaal voor de massa en gaat niet om kwaliteit. Dat vind ik zonde van de authentieke keuken die naar mijn idee daarmee te grabbel wordt gegooid. 

Uitbreiding Mama Kelly Den Haag

Mama Kelly in Den Haag wordt tevens uitgebreid. Achter het restaurant komt een kas van zo’n 300 vierkante meter waar events gehouden kunnen worden. ‘Dit omdat we nu iedere dag nee moeten verkopen.’ De kas krijgt een eigen keuken, bar en toilet en moet in de zomer van 2017 gereed zijn.

Lees meer over Mama Kelly in het magazine van Misset Horeca dat op 14 oktober verschijnt.

Bekijk hier het interieur van Mama Kelly in Den Haag.

Reageer op dit artikel