nieuws

Nieuw hamburgerconcept opent in Amsterdam

Restaurant 2177

Aan de Clercqstraat in Amsterdam opent half september een nieuw highend hamburgerconcept: H. Burger. De twee oprichters hebben geen horeca-achtergrond maar komen uit de marketing en evenementenbranche.

Nieuw hamburgerconcept opent in Amsterdam

Bij H. Burger draait het om hamburgers, milkshakes en bijgerechten. De hamburgers worden dagelijks met de hand gevormd met vlees van een Amsterdamse ambachtelijke slager.

Ook de broodjes worden in Amsterdam gebakken naar een speciaal voor H. Burger ontwikkeld recept. Ingrediënten voor versbereidde sappen en bijgerechten komen van lokale telers.

Chef’s table en private dining

Het restaurant aan de Clercqstraat beschikt over een halfopen keuken met chef’s table, private dining gelegenheid en een stadstuin met terras.

Oprichters zijn Abdel el Hamri (Vice President Marketing & Communications Tommy Hilfiger) en Youssef Bouali – founder van een evenementenbureau dat zich specialiseert in grootschalige evenementen en digitale innovaties.

Voor H. Burger werken ze samen met creatieve instellingen en verschillende kunstenaars uit Amsterdam om hen een platform te bieden waardoor zij hun werk aan een groter publiek tentoon kunnen stellen.

Interieur

Voor het concept is samengewerkt met Jristian Cruz Limsico en studio Funkielsdonk, interieurontwerp en lichtdesign is gerealiseerd door het Amsterdams designbureau De Twee Snoeken.

Dat interieur is een mix van vintage en nieuw design meubilair van uit de hele wereld, een antraciete gietvloer, houten tafels en stoelen; een Amsterdams groene tegelmuur in hoogglans visgraat motief en een boekenkast van vloer tot plafond.

Altijd op de hoogte blijven over de nieuwste restaurants?

Geef u op voor de Misset Horeca nieuwsbrief en mis niets! Naast handige tips en het laatste horecanieuws ook blogs van diverse horeca-experts  en praktische ondernemingsinformatie.

Reageer op dit artikel