nieuws

Renteverlaging voor bedrijf in Bijzonder Beheer

Restaurant 1227

Partycentrum De Twee Gebroeders heeft na veel onderhandelen een renteverlaging gekregen van de Rabobank. Het bedrijf dat al vier jaar knokt om uit het Bijzonder Beheer te komen heeft daarnaast 20.000 euro extra werkkapitaal los gekregen.

Renteverlaging voor bedrijf in Bijzonder Beheer
De Twee Gebroeders: Raymond en Maurice van Rijn

Partycentrum de Twee Gebroeders in Etten-Leur zit al sinds 2013 in Bijzonder Beheer van de lokale Rabobank. De bedoeling is dat de bank deze bedrijven begeleidt naar een financieel gezonde situatie. In ‘ruil’ daarvoor schroefde de bank de rente op de rekening courant op. In het geval van De Twee Gebroeders met 6,2 procent naar 10,2 procent.

De bank heeft nu na veel overleg en onderhandelen het rentepercentage op de rekening courant faciliteit met 2,3% (van 10,2% naar 7,9%) laten zakken.

Adviseur van De Twee Gebroeders, Eric Hokke, laat weten dat de bank zich ook heeft gehouden aan de belofte om het werkkapitaal met 20k per jaar te verbeteren. De reden dat dit zo lang heeft geduurd, zit voornamelijk in het feit dat de onderhandelingen met de bierbrouwers, de frisdrankleveranciers en de food leveranciers een aantal maanden hebben geduurd.’

‘Met de komst van weer een nieuwe accountmanager  is door de bank wel toegezegd, dat hij dichter op het dossier gaat zitten en daardoor beter betrokken zal zijn met de voortgang van de onderneming dan al zijn voorgangers.’ De broers Van Rijn blijven vechten om uit Bijzonder Beheer te komen. 

Lees hier meer over de Twee Gebroeders in Bijzonder Beheer

 

Reageer op dit artikel