Sergio Herman en Maarten Baas openen tijdelijk restaurant

Sergio Herman en Maarten Baas openen tijdelijk restaurant
Sergio Herman

In een tijdelijk restaurant aan de Vestdijk in Eindhoven dat volledig door ontwerper Maarten Baas is vormgegeven, verzorgt Sergio Herman tijdens de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober een culinair menu met signature gerechten.

De openingstijden van het restaurant worden in september bekendgemaakt. Ontwerper Maarten Baas: ‘Sergio Herman ken ik sinds hij mijn meubelen gebruikt in The Jane. Zijn enorme drive, die in de VPRO-documentaire Fucking Perfect zo goed te zien is, werkt voor mij als een katalysator.’

Expositie

Knipsel
Maarten Baas en Sergio Herman

Baas stelt in samenwerking met het jubilerende Dutch Design Week een expositie samen rondom het thema tijd. ‘Maarten Baas Makes Time’ in Eindhoven, Het betreft een samenwerking met verschillende Nederlandse ontwerpers en chef-kok Sergio Herman. Maarten Baas Makes Time is een mix van design, beeldende kunst, podiumkunsten en gastronomie.

Textielfabrikant Vlisco, keramiekproducent Cor Unum en de VPRO zijn partners van de expositie.

Wegwerpservies

Sergio Herman maakte recent bekend dat hij werkt aan een wegwerpservies. Het betreft een hoogwaardige composteerbare soort dat kan worden ingezet tijdens culinaire evenementen. Herman kookt regelmatig 'buiten de deur'.