nieuws

Smit&Dorlas lanceert nieuw koffielabel

Restaurant 851

Koffiebrander Smit&Dorlas heeft deze week een nieuw koffieconcopt gelanceerd: Single Estate Koffie: vier single estates met elk een eigen, uitgesproken smaak. Bij de lancering bereidden Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van Ciel Bleu coffee-food pairings.

Smit&Dorlas lanceert nieuw koffielabel

Naast de bestaande blends van Smit&Dorlas in de bekende gele zakken, zijn nu vier koffies geselecteerd voor Single Estate  Koffie. Hiervoor is ook een heel eigen verpakkingslijn ontwikkeld.

De vier koffies zijn: Rung’eto uit Kenya, El Morito uit Guatemala, Ketiara Giling Basah uit Indonesië en Suke Welena uit Ethiopië.

KoffieTop100-25-08-2015-269Lees ook: alles over de Koffie Top 100 die op 12 september wordt gepresenteerd

 

Combineren met gerechten

De koffies zijn specifiek uitgezocht voor de horeca. De smaken zijn uitgesproken, en daarom geschikt om de combineren met zoete of juist hartige gerechten. Om dat te demonstreren verzorgden SVH Meesterkok Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van Ciel Bleu** bij de presentatie van Single Estate Koffie enkele gerechtjes voor een coffee-food pairing.

Bij de filterkoffie van de Ketiara Giling Basah uit Indonesië past het gerechtje van kabeljauw met gebruinde boter, amandel en cassia. De explosieve, fruitige smaak van de espresso uit Kenya combineert perfect met het langoustinegerechtje met knolselderij, gember, longpepper en segmenten van braam, waarbij vooral dat laatste ingrediënt de koffie echt optilde.

Reageer op dit artikel