nieuws

Sterrestaurant Amarone viert jubileum met boek

Restaurant 1219

Sterrestaurant Amarone in Rotterdam heeft ter gelegenheid van het tienjarig bestaan een jubileumboek uitgebracht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Leontienhuis in Zevenhuizen dat zich inzet voor mensen met een eetstoornis.

Sterrestaurant Amarone viert jubileum met boek
vlnr: Caroline Blom, Leontien van Moorsel, Gert Blom

Het eerste exemplaar van het boek is door patron-cuisinier Gert Blom uitgereikt aan Olympisch wielrenkampioene Leontien van Moorsel, oprichter en boegbeeld van het Leontienhuis.

Jubileumboek 10 jaar Amarone

Op 1 augustus 2006 openden Gert Blom en zijn toenmalige compagnon Harrie Baas restaurant Amarone in Rotterdam.  Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het restaurant –  dat sinds 2007 in het bezit is van een Michelinster – heeft patron-cuisinier Gert Blom een boek uitgebracht waarin aan de hand van de verhalen van (oud)medewerkers, foto’s, herinneringen, mediapublicaties en gerechten die Amarone-klassiekers zijn geworden, een tijdreis wordt gemaakt door Amarone.

Opbrengst boek naar Leontienhuis

Eigenaar en chef Gert Blom: ‘De opbrengt van het boek is bestemd voor het Leontienhuis dat volwassenen en kinderen met een eetstoornis begeleidt. In restaurant Amarone maken we van eten een feest, terwijl er zoveel mensen zijn die worstelen met eten. Ik vind dat eten ook voor hen weer een plezier moet worden. Daarom steun ik het Leontienhuis met veel enthousiasme en het zou geweldig zijn als meer horeca-ondernemers dit goede doel zouden steunen.’

Boek

Het jubileumboek over tien jaar Amarone kost 20 euro en is te koop bij restaurant Amarone en Rotterdamse speciaalzaken als Wildhandel Treuren, kookwinkel Kookpunt en bij horecagroothandel Zegro.
Gasten van Amarone kunnen het tienjarig bestaan meevieren met een jubileummenu van tien klassiekers uit de keuken van Amarone. Het menu, dat tot en met december 2016 verkrijgbaar is, wordt in zes gangen geserveerd.

Reageer op dit artikel