nieuws

Veranderingen bij French Connection Amsterdam

Restaurant 1543

Restaurant The French Connection in Odeon aan de Singel in Amsterdam ondergaat veranderingen. Na het interieur volgt ook een ‘culinaire revolutie’. Bekende gerechten uit Franse districten worden uit elkaar gehaald en op revolutionaire wijze opnieuw uitgevonden.

Veranderingen bij French Connection Amsterdam

Vanaf half september heropent het restaurant aan Singel 460 als culinair revolutionair. Al bij de start in 2015 zette The French Connection de dertien Franse departementen aan haar keukens centraal. Elk gerecht heeft een link met een van de dertien gebieden.

Elk gerecht op het menu is gelinkt aan één van de dertien ‘departements’; in receptuur, ingrediënten of technieken. Een bisque van crab tourteau komt met crème van limoengras en basilicum.

The French Connection met Jef van den Hout aan het roer zoekt grenzen op door klassiekers opnieuw uit te vinden en met wereldse smaken te combineren.

De gestoofde kalfswang krijgt een puree van pommes dauphinoise. En in een Franse Bellini is champagne gecombineerd met dragonijs. Gasten sluiten zich vanaf €40 voor 4-gangen al aan bij de revolutie of plannen à la carte hun eigen reis door Frankrijk.

Tijdens de maandelijkse ‘La Dimanche’ experimenteert de chef met nieuwe testgerechten. Op deze zondag proeven gasten in een ontspannen setting – de bediening gaat regelmatig rond met shotjes – unieke gerechten die meedingen naar een plekje op het menu.

Nieuwe bar

Klassieke Franse dorstlessers gaan mee in de vooruitgang met de nieuwe aperitief- en digestiefbar bij de entree van The French Connection. Sinds half september worden gasten voorafgaand aan hun diner ontvangen voor een aperitief met hapje. Op de bar flirten tonnen met olijven, overvolle kaasplateaus, en planken vol charcuterie met de hongerige invités. Na het tafelen keren gasten terug naar de bar voor een digestief met dessert als afsluiter.

Interieur

The French Connection behoudt zijn romantische uitstraling in een frisser en rauwer design. De muren kregen een lichte lik verf, voorin de zaak werden robuustere tafels gezet en de nieuwe aperitief- en digestiefbar werd geplaatst.

Reageer op dit artikel