nieuws

Wijncollectie Henk Savelberg onder de hamer

Restaurant 2179

2500 Flessen uit de wijnverzameling van topchef Henk Savelberg gaan onder de hamer. De veiling is op 25 september bij Dauphine in Amsterdam, maar online meebieden kan ook. De opbrengst van de wijncollectie wordt geschat op 200.000 euro.

Wijncollectie Henk Savelberg onder de hamer

Onder de hamer gaan onder meer Chevalier-Montrachet Grand Cru 2007 en Montrachet Grand Cru 2005 van Domaine Leflaive en Clos des Lambrays Grand Cru 2008 van Domaine de Lambrays.

Savelberg deed tientallen jaren over het opbouwen van zijn verzameling. Hij won diverse keren de Grand Award van Wine Spectator voor zijn wijnkaart.

Henk Savelberg (63) kookt niet meer op Nederlandse bodem maar vertrok een twee jaar geleden naar Thailand waar hij sindsdien kookt in Restaurant Savelberg in Bangkok. Zijn restaurant in Voorburg deed hij over aan Carsten Klint die er Central Park bij Ron Blaauw begon.

Savelberg en Michelin

Chef Savelberg verdiende in 1982 zijn eerste michelinster bij De Graaf van het Hoogeveen. In 1989 startte hij zijn eigen restaurant Vreugd en Rust in Voorburg, waar hij 25 jaar lang een michelinster wist te behouden.

De veiling begint op zondag 25 september om 11 uur. Bekijk hier alle te veilen items uit de kelders van Savelberg.

 

Bekijk hieronder een interview dat Misset Horeca had met Henk Savelberg vlak voor zijn vertrek naar Thailand.

 

Reageer op dit artikel