nieuws

Wouter Denessen verruilt Zeeland voor Amsterdam

Restaurant 1761

Wouter Denessen, de voormalig maître-sommelier van sterrestaurant Spetters in Breskens, maakt de overstap naar Rijsel en Scheepskameel, twee restaurants in Amsterdam van Pieter Smits.

Wouter Denessen verruilt Zeeland voor Amsterdam

Wouter Denessen (30) laat Misset Horeca weten dat hij in Amsterdam voor zowel Rijsel als Scheepskameel zal gaan werken. Volgende week gaat hij er aan de slag. ‘Ze zijn er niet zo van de rangen en de standen. Ik ga gewoon het huidige team versterken op gebied van mijn passie en dat is wijn en gastvrijheid.’

‘Laurant (Smallegange, chef van Spetters – red) en ik zijn nog steeds heel goede vrienden. Dat zal ook zeker zo blijven. Maar we hebben dit nu 3,5 jaar gedaan – met veel succes – en nu is het tijd voor Amsterdam. Ik wil mijn horizon verbreden. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.’

Denessen is zelf afkomstig uit Arnhem. Hij werkte voor zijn komst naar Spetters vijf jaar bij De Librije, daar ook leerde hij Laurent Smallegange kennen. ‘Rijssel en Scheepskameel zijn van een ander niveau, maar de sfeer en de flow van dit type zaken trekt me enorm aan.’ Rijsel staat bekend om haar goede, beknopte wijnkaart en eerlijke calculatie. In 2014 bekroonde GaultMillau het restaurant met de award Wijnkaart van het Jaar.

Spetters, het restaurant dat in 2010 werd verkocht door Edwin Vinke,wordt gedraaid door Laurent Smallegange. Zijn ouders zijn tevens horecaondernemers en runnen Gusto, de Kluiver en de de Jachtclub van Breskens.

Wouter Denessen: ‘Zondag had ik mijn laatste werkdag. Dat was leuk, apart, maar ook heel heftig. Al hebben we het besluit al een half jaar geleden genomen.’

Personeel gezocht

Hoewel het team van Spetters de rol van Denessen overneemt, zoekt Smallegange nog wel versterking in de vorm van een bekwaam restaurant-manager. Denessen: ‘Ik kon goed merken dat iedereen schreeuwt om geschoold en bekwaam personeel. Nadat ik het besluit had genomen, ben ik diverse keren gebeld met aanbiedingen.’

Reageer op dit artikel