Eerste opleidingen ontvangen SVH Erkenning Horecaopleidingen

Eerste opleidingen ontvangen SVH Erkenning Horecaopleidingen

Op de stand van SVh op de Horecava hebben de eerste opleiders de officiële erkenning ontvangen van de vernieuwde SVH Erkenning Horecaopleidingen 2016. Het gaat om de opleiding Sociale Hygiëne van Picabia Opleidingen en SHO (Stichting Horeca Onderwijs) en de opleidingen Koffie en Thee van ITC (International Tea and Coffee Academy).

De SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen is opgericht op initiatief van sociale partners in 2002. Het doel van de regeling is het bieden van een keurmerk dat helderheid geeft over de kwaliteit van opleidingen aan iedereen die een horecaopleiding wil gaan volgen. Het keurmerk helpt bij het maken van een keuze.

Criteria
De regeling bevat de criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende opleiding. Ricardo Eshuis, directeur van SVH, is trots op deze eerste erkende opleidingen: 'Opleiders die aan de eisen willen voldoen, nemen hun taak om de vakbekwaamheid in de horeca te vergroten zeer serieus. Door deze regeling wordt de samenwerking tussen opleiders en SVH versterkt, om gezamenlijk medewerkers in de horeca meer arbeidsmarktperspectief te bieden met door de branche erkende diploma's.'

Erkenningsregeling vernieuwd
De erkenningsregeling is met ingang van 2016 volledig vernieuwd en aangepast aan de eisen zoals die nu door de branche zijn vastgesteld. Zo vindt er nu ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktijk van de opleiding overeenstemmen. Na een toegekende erkenning zal nog minimaal een keer per looptijd van de erkenning een mystery visit worden uitgevoerd. De erkenning van een horecaopleiding geldt voor drie jaar. Hierna dient een vervolgerkenning te worden aangevraagd.