Michelin koopt reserveringssite BookaTable

Michelin koopt reserveringssite BookaTable

Michelin kondigt de acquisitie aan van het bedrijf BookaTable. Met de overname wordt Michelin Europees leider in de online reservering van restaurants. Deze acquisitie sluit aan bij het streven van Michelin om in Europa haar ontwikkeling te versnellen op het gebied van online restaurantreserveringen.

Het bedrijf BookaTable, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Londen is met meer dan 15.000 restaurants die gebruik maken van haar diensten en meer dan 34 miljoen gereserveerde couverts in Europa in 2015, Europees leider in het online reserveren van restaurants.

Michelin sloot in maart 2013 al een meerjarig partnership met BookaTable waardoor ze de oplossingen van de reserveringssite kon integreren in haar eigen restaurantaanbod via de website en mobiele applicaties.

De nu aangekondigde acquisitie zorgt voor aanwezigheid in vele Europese landen waar BookaTable al gevestigd is, waaronder Nederland, en versnelt de ontwikkeling van Michelin’s technologische platform voor online restaurantreserveringen.

Deze acquisitie stelt Michelin in staat op haar traditionele ervaring in de restaurantwereld te kapitaliseren en Europees leider te worden in het online reserveren van restaurants. Ook kan Michelin hierdoor in de toekomst haar aanbod in nieuwe landen introduceren; met name in de Scandinavische landen.